Originalūs nealkoholiniai gėrimai vakarėliui

Dalintis

Sparčiai augant žmonių sąmoningumui, vis dažniau šventėse atsisakoma alkoholio. Ką vietoje įprastų lengvų alkoholinių gėrimų ir kokteilių, Coca colų ir Fantų pateikti ant vaišių stalo ir kuo nustebinti svečius? 

Originalūs gaivinantys nealkoholiniai gėrimai ir kokteiliai gali tapti išskirtiniu akcentu bet kokiame vakarėlyje – ar tai būtų šiltas ir stilingas vasaros piknikas sodyboje, ar jaukus rudeninis savaitgalio vakaras artimų draugų kompanijoje. Imkitės lengvų, greitai pagaminamų, itin skanių gėrimų receptų ir nustebinkite vakarėlio svečius nepatirtais skonių deriniais.

Arbūzų granita

4–6 porcijoms:

  • 1 didelė stiklinė citrinos sulčių
  • Nedidelis kubeliais pjaustytas arbūzas
  • 50 g cukraus

Granita – tai pusiau šaldytas smulkinto vaisinio ledo ir cukraus desertas, kilęs iš Sicilijos. Šis desertas labai panašus į šerbetą, tačiau yra kur kas tirštesnis.

Kokteilinėje iki vientisos masės išplakite arbūzą, sultis ir cukrų. Gautą masę supilkite į nedidukes stiklines, aptraukite maistine plėvele ir valandai patalpinkite šaldymo kameroje. Ištraukę išmaišykite šakute ir vėl valandai dėkite į šaldymo kamerą. Procedūrą kartokite apie keturis kartus, kol ištrauksite birią sušalusią granitą. 

Arbūzinė granita

Karamelinė / šokoladinė ledinė kava

3 porcijoms:

  • 250 ml stiprios šaltos juodos kavos
  • 250 ml pieno
  • 100 g kondensuoto pieno
  • 250 ml vanilinių ledų
  • 250 ml ledo gabaliukų
  • Sūdytos karamelės padažas / šokolado padažas
  • 190 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
  • 3 šaukštų cukraus

Plaktuvu iki putų išplakite riebią grietinėlę. Toliau plakdami berkite cukrų. Gautas standžias putas dėkite į šaldytuvą.

Kokteilinėje iki vientisos masės išplakite šaltą juodą kavą, kondensuotą pieną, paprastą pieną, vanilinius ledus ir ledukus.

Į stiklinių, kurias ketinate patiekti svečiams, dugną įpilkite po šaukštą sūdytos karamelės / šokolado padažo. Supilkite paruoštą kavą. Per paruoštą konditerinį maišelį su originalios formos antgaliu ant viršaus užspauskite grietinėlės. Desertinį gėrimą apšlakstykite sūdytos karamelės / šokolado padažu ir nedelsdami patiekite.

Karamelinė ledinė kava

Nealkoholinis Mojito kokteilis

2 porcijoms:

  • 500 ml gazuoto mineralinio vandens / butelis Sprite 
  • Keliolika mėtos lapelių
  • 4 šaukšteliai rudojo cukraus
  • 3 žaliosios citrinos
  • Grūstas ledas

Į stiklines sudėkite mėtos lapelius. Išspauskite 2 žaliąsias citrinas, sultis supilkite ant mėtos lapelių. Likusią citriną smulkiai supjaustykite. Į stiklines berkite po du šaukštelius rudojo cukraus. Šaukšteliu paspauskite stiklinės turinį, tegul skoniai susimaišo ir suintensyvėja. 

Trečdalį stiklinės užpildykite grūstu ledu. Viską užpilkite gazuotu vandeniu (mėgstantys saldesnius gėrimus gali pilti Sprite’ą). Gautą gėrimą išmaišykite, papuoškite žaliosios citrinos griežinėliu ir mėtos lapeliu. 

Nealkoholinis Mojito

Putojantis citrinų ir pipirmėčių gėrimas

4 porcijoms:

  • Sauja šviežių pipirmėčių
  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 citrinos
  • 1 l toniko
  • Ledo kubeliai

Iš vienos citrinos išspaustus 2 šaukštus sulčių sumaišykite su toniku ir ledu. Nuplautas pipirmėtes gerai sutrinkite su cukrumi. Viską gerai sumaišykite ąsotyje. Likusią citriną supaustykite griežinėliais ir papuoškite paruoštą gėrimą.

Citrinų ir pipirmėčių gėrimas

Gaivusis greipfrutų limonadas

4 porcijoms:

  • 2 raudonieji greipfrutai
  • 1 apelsinas
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • 1 l gazuoto mineralinio vandens
  • Ledo kubeliai
  • Mėtos lapeliai,
  • Apelsino ar greipfruto griežinėliai

Išspaustų greipfrutų ir apelsinų sultis sumaišykite su cukrumi ir mėtos lapeliais. Užpilkite masę mineraliniu vandeniu. Įmeskite į limonadą smulkiai supjaustytus greipfruto ar apelsino gabalėlius. Gėrimą patiekite su ledukais. 

Greipfrutų limonadas

Aviečių kokteilis su šokoladu

2 porcijoms:

  • 160 g aviečių
  • 250 ml graikiško jogurto
  • 1 šaukštas medaus
  • 30 g juodojo šokolado
  • 10 g juodojo šokolado
  • Sauja aviečių

Kokteilinėje iki vientisos masės suplakite avietes, jogurtą ir medų. Į kokteilinę suberkite ir smulkintą šokoladą. 

Išpilstytą kokteilį papuoškite smulkintu šokoladu ir avietėmis.

Aviečių kokteilis

Cinamoninis obuolių kokteilis

3 porcijoms:

  • 250 ml graikiško jogurto
  • 250 ml pieno
  • 3 dideli obuoliai be sėklų ir odelės
  • Medus
  • Pusė šaukštelio malto cinamono
  • Žiupsnis vanilinio cukraus
  • Ledukai
  • 125 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
  • 2 šaukštai cukraus
  • Cinamono lazdelės

Plaktuvu iki minkštų putų suplakite grietinėlę. Subėrę cukrų, plakite masę iki standžių putų. Putas dėkite į šaldytuvą.

Kokteilinėje iki vientisos masės suplakite jogurtą, pieną, obuolius, medų, maltą cinamoną, vanilinį cukrų bei ledukus. 

Kokteilį supilkite į stiklines. Ant viršaus per konditerinį maišelį su skylute išspauskite grietinėlę. Desertinį gėrimą galite apšlakstyti medumi, papuošti cinamono lazdelėmis.

Obuolių kokteilis

Braškių ir šilauogių kokteilis

2 porcijoms:

  • 200 g šilauogių
  • 200 g braškių
  • 1 bananas
  • 250 ml kokosų pieno
  • Vaniliniai ledai pagal skonį

Plaktuvu gerai išplakite šilauoges, braškes, bananą, ledus ir kokosų pieną. Paskystinti kokteilį galite įpildami daugiau kokosų pieno arba šalto vandens.

Braškių ir šilauogių kokteilis

Mangų, apelsinų ir citrinų sulčių kokteilis

4 porcijoms:

  • 4 mangai
  • 750 ml apelsinų sulčių
  • 300 ml gazuoto mineralinio vandens
  • 250 ml žaliųjų citrinų sulčių
  • 1 žalioji citrina
  • Ledo kubeliai

Apelsinų ir žaliųjų citrinų sultis plaktuvu išplakite su kubeliais smulkintais mangais. Į suplaktą masę supilkite mineralinį vandenį ir ledo kubelius. Plakite, kol ledo kubeliai liks labai smulkūs. Kokteilį papuoškite citrinos griežinėliais.

Mangų ir citrusinių sulčių kokteilis

Parengta remiantis receptų knygomis „SALOTOS IR GAIVINANTYS GĖRIMAI”, „Šventiniai patiekalai“.

Nuotraukos asociatyvos.

Nepraleskite nieko.
Prenumeruokite naujienlaiškį